Olaf van de Ven
Presentator en dagvoorzitter

Olaf van de Ven (34) zat op de Kleine academie, een toneelschool in Brussel, maar mistte in het theater het zingen en vooral de interactie met het publiek. Om die vierde wand te doorbreken toert hij sinds 1998 met cabaretduo Olaf en Jasper door heel Nederland. Naast zijn activiteiten als acteur, cabaretier en docent drama heeft hij een liefde voor presenteren ontwikkeld. Het omgaan met groepsdynamiek en het sturen daarvan is hem op het lijf geschreven.

Door zijn ontwapenende stijl zorgt hij voor een vertrouwd gevoel bij het publiek. Hij pakt de aandacht, maar laat daarbinnen genoeg ruimte om te reageren. Met snelle improvisaties, gevoed door zijn ervaring als cabaretier, weet hij elke situatie in de hand te houden en de sfeer moeiteloos de goeie kant op te sturen.

Olaf presenteert jaarlijks de finaletournee van het Cameretten en was al bij diverse andere cabaretfestivals actief als presentator, waaronder de Cabarestafette en het Groninger Studenten Cabaret Festival en het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Ook bij grote groepen mensen weet hij een intieme sfeer te creëren die zorgt voor een ontspannen en persoonlijke avond. Zo verzorgde hij al de presentatie van het grote podium tijdens het Haags Uitfestival in Den Haag, het Stadspleinfestival in Amstelveen en stond hij in 2009 als presentator op de vijf grootste podia van het Nationale Bevrijdingsfestival van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Olaf van de Ven beheerst de Engelse taal in woord en geschrift. Een voorgesprek maakt deel uit van de procedure.

Renee Trijselaar, Festivaldirecteur Cameretten:

'Olaf presenteert regelmatig voor Cameretten, met veel succes. Hij is een echte gastheer die de zaal goed opwarmt. Prettig is dat hij veel doet met de informatie die je hem van te voren geeft, maar in geval van nood een, vaak zeer komische, improvisatie uit zijn mouw schudt. Ook de acts die hij aangekondigd heeft voor ons festival, waren zeer te spreken over zijn presenteerkwaliteiten.'