Theo van Duren
De ongelooflijke slechtheid van de natuur


Theo van Duren is het Nederlandse antwoord op Al Gore. Met zijn voorstelling ‘De ongelooflijke slechtheid van de natuur’ haalde hij de finale van het Camerettenfestival 2008. Ondersteund door lichtbeelden toont Van Duren op hilarische wijze aan dat de natuur niet deugt en de dieren al helemaal niet. Natuurbeschermers (de Groene Khmer) beschouwt hij dan ook als collaborateurs met de vijand. Verder wordt duidelijk waarom zeehondjes lui zijn, dakgoten gaan lekken, tuinpaden verzakken, windmolens nutteloos zijn, het CO2-verhaal kletskoek is en waarom iedereen donateur moet worden van zijn Wereld Natuurbestrijdingsfonds.

De intelligente, eigengereide en tegendraadse humor maakt dit programma een must voor zowel linkse als rechtse rakkers. Van Duren veegt de vloer aan met algemeen geaccepteerde waar- en wijsheden en veroorzaakt ongemak in uw lachspieren. Hij schudt ongegeneerd aan de boom en draait daarbij de wereld lekker voor u om. Zorg dat u er niet van af valt van het lachen. Een originele kijk op de natuur van iemand die consequent tegen de stroom in roeit.

Een aanrader voor alle organisaties en bedrijven die te maken hebben met natuur en milieu. Ook zeer geschikt voor organisaties die gelieerd zijn aan de politiek.

Referenties:

“Ik was erbij toen u uw gedenkwaardige speech hield bij Vivaldi in Oss. Op uiterst overtuigende wijze hebt u aangetoond dat de heersende opvattingen over samenleving, natuur en toekomst op niets zijn gebaseerd, en slechts dienen om het volk te misleiden. U, met uw optredens, bent een apostel van de waarheid. U bent onze hoop op een écht betere toekomst. U zult ons de weg wijzen uit de crisis. I will follow!”
Jan Marijnissen, SP

“Je hebt mijn verwachtingen meer dan waargemaakt. Je column was een hilarische ‘aanval” op het taboe van de plofkip en op het groene denken. De zaal, die bomvol zat, lag dubbel van het lachen. De enthousiaste reacties achteraf op je optreden bevestigden me dat. Nog dezelfde avond, thuis op de bank, las ik je column nog een keer door. Nog steeds even hilarisch. Het is maar goed dat deze speciale editie van Zout is opgenomen en op youtube staat. Dan kunnen de mensen die er niet bij waren, nog een keer van je optreden genieten. Het succes van deze Zout is dan ook zeker ook aan jou te danken.”
Cindy Hagenstein, , Dienst Stadsbeleid/Afdeling Leefomgeving, Wonen en Economie