Dit Moeten We Niet Willen

Publieksprijs en Zilveren Kabouter Festival CabareSK 2009
Publieksprijs Utrechts Cabaret Festival 2009

Jeroens Clan is een jonge, frisse en enthousiaste cabaretgroep bestaande uit Bram Kroon, Jip de Poorter, Thijs Tervoort en Matthias Tuns. De twintigers zijn als huisartiesten aangesloten bij het Parktheater in Eindhoven, en werken daar onder begeleiding van regisseur Tim Goditiabois aan hun nieuwe avondvullende voorstelling ‘Dit moeten we niet willen’. In dit programma komt de groep behoorlijk onder druk komt te staan. Bram gaat samenwonen in het tuinhuisje van zijn ouders, Matthias weigert een bakkerij te beginnen, Thijs gaat vreemd en Jip wacht op de ware. En of dat niet genoeg is, brengen de mannen ook nog een muzikaal eerbetoon aan Ramses Shaffy.

Jeroens Clan maakt sketches en liedjes die zowel intelligent als grappig zijn. Ze waren de jongste finalisten ooit bij festival CabareteSK, waar ze de publieksprijs en de Zilveren Kabouter wonnen. Ook bij het Utrechts Cabaret Festival gingen ze met de publieksprijs naar huis.Wie weet welke prijzen er nog op ze liggen te wachten…

Jury CabareteSK: “Een op elkaar ingespeeld team met een timing van routiniers. Hun programma heeft ritme, dynamiek, is slim geschreven, zeer gevarieerd, kundig en oergeestig.”

Jury UCF: “Vier jonge talenten (…) De sketches hebben veel humor en zijn toegankelijk en geloofwaardig geacteerd.”

Camedy.nl: “Jeroens Clan bewees het begrip ‘timing’ zeer goed in de vingers te hebben. Je kan niet anders dan concluderen dat Jeroens Clan een belofte voor de toekomst is.”

Eindhovens Dagblad: “Met vaart, veel typetjes, echt knappe snelle scènes en een bizar soort humor kreeg Jeroens Clan de lachtranen aan het rollen.”