99%PUUR
Akoestische popmuziek-show

Vier muzikanten nemen uw leerlingen mee in een reis door de geschiedenis van de popmuziek. “POP van LP tot MP3” is een programma boordevol songs, waarin de muzikanten een eigen draai geven aan het beste wat de popmuziek heeft voortgebracht. Popklassiekers uit het vinyltijdperk van onder andere The Beatles, The Stones, Queen, Eagles, U2 en Michael Jackson worden teruggebracht tot hun essentie.

Deze puur akoestische benadering levert vaak verrassende uitvoeringen op en bewijst des te meer waarom deze songs nog steeds klassiekers zijn. Met vier loepzuivere stemmen zingt 99%PUUR vol overgave de muziek die de basis vormt van de hedendaagse popmuziek.

“POP van LP tot MP3” is een reis door de popmuziek die laat zien wat de bronnen zijn van de popmuziek die je tegenwoordig hoort op radio, Youtube en MTV. In een klein uur maken leerlingen op een toegankelijke manier kennis met de popgeschiedenis. De vier bandleden spelen zelf delen van bekende en iets minder bekende popsongs en vertellen tussendoor de geschiedenis aan het publiek. Daarbij maken ze gebruik van een powerpoint die aansluit op de gespeelde nummers.

Doelgroep: leerlingen van VMBO, HAVO, VWO
Locatie-eisen: verduisterde zaal met goed verlicht podium (minimaal 3 x 4 meter), een goede geluidsinstallatie, beamer en scherm
Tijdsduur: 50 minuten (geen pauze)
Groep: tot 300 leerlingen
Bijzonderheden: minimaal één begeleidend docent per 30 leerlingen
er is vanuit de school ondersteuning noodzakelijk bij de technische opbouw

 
Referenties:
“De voorstelling was geweldig!! De leerlingen waren geconcentreerd. Je kunt natuurlijk niet rekening houden met de smaak van iedereen, daar ging het niet om; toch schreven enkele leerlingen: …Gaaf, ik hou van Old School….. Leuk he! Fantastische link met burgerschap was ook het tonen van de diaserie, die het maatschappelijke engagement van de popmuziek verklaarde. Collegas stonden ook mee te swingen! Iedereen was enthousiast. Fijne jongens trouwens, erg gezellig met elkaar en flexibel in het programma. een leerling mocht het toneel opkomen om een lied met ze te zingen. Hij was apetrots. Wat ons betreft: volgend jaar weer!”
Chris Holman, Noorderpoort College Stadskanaal

“FANTASTISCH! Zowel leerlingen als collega’s waren erg enthousiast. Ik hoop dat de mannen ook genoten hebben. Ze hebben in een mooie bioscoopzaal gespeeld. Het repertoire was hier en daar ook prachtig gelinkt aan de actualiteit. Grote klasse. Volgend jaar weer!”
Chris Holman, Noorderpoort College Stadskanaal

“99%PUUR/POP van LP tot MP3 is een geslaagd project voor jongeren. In een klein uur maken leerlingen kennis op een toegankelijke manier met de popgeschiedenis. De vier bandleden spelen zelf delen van bekende en iets minder bekende popsongs en vertellen tussendoor aan het publiek. Daarbij maken ze gebruik van een powerpoint die aansluit op de gespeelde nummers. We vonden het een heel geslaagd project en ook de leerlingen waren enthousiast! Voor herhaling vatbaar!”
Dorothee Keverkamp, Cartesius Lyceum

“Het was weer fantastisch! De leerlingen én de collega’s hebben genoten.”
Chris Holman, Noorderpoortcollege

 
Bekijk de video van 99%PUUR