The Impro Company
Workshop Improvisatie Comedy

Workshop Improvisatie Comedy
The Impro Company presenteert een Workshop Improvisatie Comedy waarbij “niet denken maar doen” centraal staat. Middels de technieken van improvisatietheater leren de leerlingen om met lef voor de groep te staan. Bij improvisatie bestaat geen goed of fout. Het proces van op elkaar reageren en samenwerking staat centraal. De leerlingen zijn samen verantwoordelijk voor het resultaat!

De opzet is altijd actief, de leerlingen gaan in oefeningen aan de slag met de verschillende technieken. Stap voor stap leren ze improviseren in een theatrale setting. De Workshop Improvisatie Comedy werkt toe naar verschillende bekende improvisatiesketches die de leerlingen aan elkaar kunnen presenteren.

Presentatie

De leerlingen werken in de workshop toe naar een te presenteren scène. Indien er twee of meer groepen gelijktijdig een Workshop Improvisatie Comedy volgen is het mogelijk om het resultaat aan elkaar te presenteren. In een laagdrempelige presentatie laten leerlingen hun sketch aan elkaar zien. Deze presentatie wordt begeleid door de acteurs van The Impro Company en zij omlijsten de presentatie alsof het een volwaardige improvisatieshow is.

Een workshop van The Impro Company is niet alleen geschikt voor leerlingen. Ook voor docententeams kan een workshop worden ingezet als personeelsuitje, teambuildingsworkshop of communicatietraining.

Doelgroep: leerlingen VMBO, HAVO, VWO
Locatie-eisen: ruim lokaal
Tijdsduur: 120 minuten
Groep: maximaal 18 per groep
Bijzonderheden: minimaal één begeleidend docent per workshop

 
Referenties:
“Wij hebben het optreden van de Impro Company heel plezierig gevonden. Ze wisten heel goed aan te sluiten bij het niveau en de energie van de leerlingen, knap! Het contact met de acteurs was erg prettig en ik moet Joost heel erg danken voor de Impro-bril die hij voor me heeft achtergelaten, ik moest snel weg wegens les.”
Tom Goosen, Ostrea Lyseum

 
Bekijk de video van The Impro Company