The Impro Company
Improvisatie Comedy

Interactief Improvisatietheater
The Impro Company speelt met drie acteurs en een pianist een improvisatietheatershow waarbij uw leerlingen de hoofdrol spelen. De acteurs en leerlingen laten geïmproviseerde, muzikale en interactieve scènes zien waarbij humor en interactie centraal staan!

De opzet is altijd interactief en energiek, de leerlingen worden betrokken bij het optreden. Ze geven input voor de te spelen scènes en worden uitgenodigd om de acteurs op het podium te ondersteunen. Dit levert een betrokken publiek op dat met veel enthousiasme en plezier de show volgt. De acteurs bieden een veilige omgeving voor de leerlingen die op het podium staan, de vrijwilligers zullen altijd een succeservaring beleven.

Voor een optreden is alleen een zaal en een goed verlicht podium nodig. Een voorstelling van The Impro Company is inclusief alle geluidstechnische benodigdheden met technicus en elektrische piano.

Een show van The Impro Company is niet alleen geschikt als ckv-voorstelling. Ook worden de shows ingezet als (half)jaarafsluiting, als cadeau voor de geslaagden of als afsluitende themavoorstelling rondom een themaweek of project.

Educatiemogelijkheden

Voor de voorstelling van The Impro Company kan een kijkwijzer worden overhandigd die als hulp kan dienen bij het schrijven van een verslag. In deze kijkwijzer worden de leerlingen gestimuleerd om verder te denken over het tot stand komen van improvisatietheater en welke technieken er gebruikt worden door de acteurs.

Na afloop van de voorstelling kan een nagesprek/meet&greet met de acteurs plaatsvinden waarbij de leerlingen vragen kunnen stellen over de voorstelling.

Een voorstelling van The Impro Company werkt goed in combinatie met een improvisatietheaterworkshop. In de workshop gaan de leerlingen onder leiding van de acteurs zelf aan de slag met scènes. Na de workshop verzorgen de leerlingen samen met de acteurs een improvisatietheatershow.

Doelgroep: leerlingen van VMBO, HAVO, VWO
Locatie-eisen: verduisterde zaal, goed verlicht podium. The Impro Company verzorgt alle audiotechnische benodigdheden rondom de optredens inclusief technicus en elektrische piano
Tijdsduur: 50 minuten (geen pauze)
Groep: tot 300 leerlingen
Bijzonderheden: minimaal één begeleidend docent per 30 leerlingen, zittend publiek

 
Referenties:
“Wij hebben het optreden van de Impro Company heel plezierig gevonden. Ze wisten heel goed aan te sluiten bij het niveau en de energie van de leerlingen, knap! Het contact met de acteurs was erg prettig en ik moet Joost heel erg danken voor de Impro-bril die hij voor me heeft achtergelaten, ik moest snel weg wegens les.”
Tom Goosen, Ostrea Lyseum