Mark van Vliet en Edo Berger
Gratis geld!

Thematiek: mediawijsheid, kritisch denken

Iedereen valt voor de trucs van reclamemakers en marketeers. Ja, jij ook. Is dat erg? Niet wanneer cabaretiers Mark van Vliet en Edo Berger jou precies uitleggen hoe jij dezelfde technieken kan gebruiken in je eigen leven.

Mark en Edo nemen je mee op een onverwoestbaar vrolijke safari langs strijkijzers voor mannen, paaldanssets voor meisjes van elf, versbroodgeur uit een spuitbus en het geheim van de bonusbak. Nu tijdelijk met eigen reclamespotjes, korting op experimenten met het publiek en undercoverfilmpjes zolang de voorraad strekt. Oh, en je kan nog 50 euro winnen ook!

Waarschuwing: winkelen wordt nooit meer hetzelfde.

Mark van Vliet en Edo Berger

Mark van Vliet en Edo Berger zijn allebei cabaretiers met festivaltitels achter hun naam, maar samen hebben ze een voorliefde voor het kapot slaan van valse illusies met harde feiten.

Mark is daarnaast een ervaren docent Maatschappijleer en de meest recalcitrante leraar die je ooit hebt meegemaakt. Zijn prikkelende lessen dagen leerlingen uit om mediaframes te doorbreken en spindoctors te ontspinnen.

Edo werkte in de media als redacteur en presentator bij o.a. 3FM en was verantwoordelijk voor educatie bij jeugdtheater DeGasten. Op dit moment is hij bekend van de Q-Musical, de muzikale column waarin hij wekelijks het actuele nieuws fileert bij Mattie en Wietze op radiozender Q-Music.

Educatie

Bij de voorstelling zit een uitgebreid educatief pakket met discussiemateriaal, links naar video’s en inspiratie voor eigen opdrachten. Mark en Edo zijn ook zelf beschikbaar om die als workshop van een uur te geven in de klas.

Doelgroep: VMBO, HAVO, VWO (vanaf 4de leerjaar)
Locatie-eisen: verduisterde zaal, goed verlicht podium, goede geluidsinstallatie, cd-speler, beamer (kan ook meegebracht worden), projectiescherm.
Tijdsduur: 60 minuten (geen pauze)
Groep: tot 150 scholieren
Bijzonderheden: minimaal één begeleidend docent per 30 leerlingen
er is vanuit de school ondersteuning noodzakelijk bij de technische opbouw
Nog te boeken tot en met februari 2018

 
Referenties:
“De voorstelling Gratis Geld van Mark en Edo was wederom tweemaal een groot succes!”
Renate Kasen, Altena College

 
Bekijk de video van Mark van Vliet en Edo Berger