Comedyhuis
Comedy class

Workshop stand-up comedy

In “Comedy Crash!” nemen de comedians van het Comedyhuis leerlingen mee in de wereld van stand-up comedy. Met een stap-voor-stap programma werken leerlingen aan hun eigen ‘comedy-set’, waarmee ze nog dezelfde avond het podium op kunnen. Een workshop waarin leerlingen worden uitgedaagd zichzelf te laten zien en uit hun schulp te kruipen. Met humor!

In stand-up comedy worden je zwaktes je sterke kanten en daarom is het zo leuk om dit met scholieren te doen. Want dat waar je je eigenlijk voor schaamt – je lijf, dat je een muzieksmaak hebt die nogal afwijkt van de rest of dat je stottert als je voor een groep moet spreken – dat is allemaal heel bruikbaar om grappen mee te maken. En niets geeft meer zelfvertrouwen dan een groep aan het lachen krijgen.

Maar stand-up comedy is ook taal en technieken toepassen. Hoe zit een grap in elkaar? Hoe sta je als je spreekt en hoe kom je over? De leerlingen zullen les krijgen in de ins- en outs van comedy en jezelf presenteren voor een groep.

In de avond zal een show worden gegeven. Voor deelnemers heel spannend. Een comedian van Comedyhuis presenteert de avond, precies zoals dat bij professionele comedyshows ook gebeurt. En achter de schermen is er iemand om de leerlingen nog even wat moed in te spreken. Het wordt een dag waarvan leerlingen leren dat ze veel meer durven dan ze dachten. En er wordt uiteraard flink gelachen.

“Comedy Crash!” is geschikt voor een klas, maar ook bijvoorbeeld als activiteit voor een afstudeergroep of toneelclub die elkaar beter moeten leren kennen en snel ‘het ijs moeten breken’. Want daar is comedy zeer geschikt voor.

Comedyhuis is een collectief van professionele comedians. Zij verzorgen al jaren cursussen op het gebied van stand-up. Van schrijven tot performen, voor beginners en gevorderden. En natuurlijk staan ze allemaal op het podium in theaters door heel Nederland.

Doelgroep: leerlingen van HAVO, VWO
Locatie-eisen: te verduisteren zaal met goed verlicht podium, zoals een aula, pen en papier. Het Comedyhuis verzorgt zonodig alle audiotechnische benodigdheden rondom de optredens inclusief technicus en microfoon
Tijdsduur: in overleg, twee dagdelen plus avond is het uitgangspunt
Groep: 4 tot 30 per groep
Bijzonderheden: minimaal één begeleidend docent per workshop