Amar el Ajjouri en Mikael Martin
Straatcultuur in school!

Inzichten met een hoog bruikbaarheidsgehalte

Herken je deze lastige situaties met leerlingen? Als je ze wilt corrigeren staan ze meteen op scherp. Ze geven niet toe dat ze iets fout gedaan hebben. Ze praten op een hondsbrutale, denigrerende toon tegen je. Je voelt hun minachting. Ze gebruiken gemakkelijk (verbaal) geweld en accepteren geen leiding.

Intimideren, dreigen, uitlachen en kleineren. Het gebeurt steeds vaker. Door leerlingen en ouders. Leerlingen die voortdurend over grenzen gaan en nooit verantwoordelijkheid lijken te nemen voor hun daden. Als je ze aanspreekt dan geven ze een grote mond.

Machogedrag zie je tegenwoordig niet alleen meer in de stad, maar ook steeds meer in dorpen. Eerst in het fietsenhok, daarna op het plein, toen in de kantine, later in de gangen en nog later in de klas. Twintig jaar geleden waren het nog maar enkele leerlingen, nu een groter deel van de klas.

Deze workshop een prachtige uitdaging om dit gedrag anders te leren benaderen. Een workshop die uitnodigt om machogedrag te beantwoorden met kracht en verbinding. Door de vele concrete tips en een theoretische uitwerking van het waarom van het ‘machogedrag’ leer je om te kiezen voor een professionele aanpak.

Wat leer je tijdens de workshop?
• Hoe motiveren en hoe grenzen stellen bij jongeren met machogedrag?
• Hoe ga je om met mobieltjes in de klas?
• De duidelijke en de verbindende aanpak
• Over liegen, ontkennen en bekennen
• Wat als ze je pakken op je kwetsbare kanten?
• Hoe ga je om met ouders die verhaal komen halen?

De training wordt gegeven door Amar el ajjouri en acteur Mikael Martin

Doelgroep: docenten en onderwijs ondersteunend personeel
Locatie-eisen: ruim lokaal en flipover, pen en papier
Tijdsduur: 1 bijeenkomst van 2 uur en 30 minuten

 
Referenties:
“De heren brengen op een zeer luchtige en humoristische manier de do`s en don`ts van een sollicitatiegesprek aan het licht.
Wij hebben genoten van een interactieve workshop waarbij leerlingen constant worden uitgedaagd om mee te denken over de te nemen stappen. De workshop is laagdrempelig waardoor iedereen betrokken wordt. Kortom een goede workshop voor deze doelgroep.”
Andrea Astbury / Jasper Rutten, Arte College

“Van collega’s heb ik begrepen dat de workshop erg positief is ontvangen.
Bedankt voor jullie inzet.

Jan den Reijer, Hanze College/Kwadrant Scholengroep

“De workshop van 6 januari is erg goed ontvangen. Zowel de vorm als de inhoud van de workshops sloten goed aan bij onze docenten. Volgend schooljaar willen wij hier een vervolg aan geven.

Wilma van Roomen, Wellantcollege