Amar el Ajjouri en Mikael Martin
Workshop Sociale weerbaarheid en Groepsdruk

Waar liggen jouw grenzen en hoe baken je die af? Waar ligt de grens tussen jezelf aanpassen aan de groep en jezelf verliezen in de groep? Tussen toe geven aan groepsdruk, opkomen voor je zelf en snitchen? Deze workshop, die indien gewenst op maat wordt aangepast aan actuele thema’s of voorliggende problemen, vindt zijn basis in de voorstelling Spot: een humoristische voorstelling over eigen identiteit en de keuzes die je zelf maakt in de wereld van nu. Over verschillen en kleuren. Over vriendschap en over de grenzen van vriendschap. Hoe ver mag je gaan met grappen maken? Is schelden ook een vorm van vrijheid? Wanneer worden vrienden foute vrienden? En hoe zit het met meelopen, groepsdruk, groepsgedrag? En mag je daar wat van zeggen? Na de voorstelling gaan de acteurs met de leerlingen in gesprek.

Wat komt zoal aanbod tijdens Groepsdruk en Snitchen:
•identiteit: wie ben ik?
•wat zijn vooroordelen en hoe ontstaan ze?
•waar liggen jouw eigen grenzen?
•wat is vriendschap en wat niet?
•wat is het verschil tussen voor jezelf opkomen en snitchen?

Door wie
De training wordt gegeven door Amar el Ajjouri i.s.m. acteur Mikael Martin. Amar is geboren in Marokko en woont sinds zijn zevende in Nederland. Hij heeft de Amsterdamse Theater Academie doorlopen en heeft ruim 20 jaar ervaring als acteur, presentator, trainer, comedian en theatermaker. Hij geeft workshops, trainingen en lezingen over agressie, cultuurverschillen, machoculturen, ‘kortelontjes’. Hij wordt omschreven als ‘gedegen, zeer praktisch, interactief en enthousiasmerend’.

Doelgroep: leerlingen van VMBO, HAVO, VWO
Locatie-eisen: ruim lokaal en flipover, pen en papier
Tijdsduur: 50 minuten
Groep: maximaal 30 per groep

 
Referenties:
“De heren brengen op een zeer luchtige en humoristische manier de do`s en don`ts van een sollicitatiegesprek aan het licht.
Wij hebben genoten van een interactieve workshop waarbij leerlingen constant worden uitgedaagd om mee te denken over de te nemen stappen. De workshop is laagdrempelig waardoor iedereen betrokken wordt. Kortom een goede workshop voor deze doelgroep.”

Andrea Astbury / Jasper Rutten, Arte College

“Van collega’s heb ik begrepen dat de workshop erg positief is ontvangen.
Bedankt voor jullie inzet.

Jan den Reijer, Hanze College/Kwadrant Scholengroep

“De workshop van 6 januari is erg goed ontvangen. Zowel de vorm als de inhoud van de workshops sloten goed aan bij onze docenten. Volgend schooljaar willen wij hier een vervolg aan geven.

Wilma van Roomen, Wellantcollege