Kindercabaret

Arno Huibers en Paul van der Heijden

De Verkleedkoffer

Een cabareteske, interactieve voorstelling met clownerie, mime, maskerspel én live muziek. Gericht op kinderen van 4 ¬ 12 jaar en uiteraard volwassenen.

Op ontdekkingsreis gaan is natuurlijk het leukste dat er is. Een vrolijk mannetje droomt ervan de weide wereld in te trekken om iets anders te worden dan de hele dag op het kantoor van zijn vader te zitten. Hij gaat op avontuur met een grote verkleedkoffer en komt een ‘keigoeie’ muzikant tegen. Wat is er fijner dan samen muziek te maken en sexy¬fonist te worden… “Saxofonist zul je bedoelen… maar dan moet je wel eerst je blouse strijken!” (zucht). Of toch liever danseres worden…oei, of een reuzenbaby, of djembé trommelende oma of drummend straatschoffie.

In De Verkleedkoffer herkennen kinderen zich met het grootste plezier in de spelers en in het ‘doen alsof’. En aan het einde ontdekken wie je het liefste bent! Een vrolijke, interactieve voorstelling met veel grappen, maskerspel én live muziek.

Thema’s Arno Huibers als acteur, clown en maskerspeler en Paul van der Heijden als virtuoos bespeler van bijzondere instrumenten, houden hun kinderpubliek en volwassenen een uur lang op het puntje van de stoelen. Vrolijkheid en plezier zijn troef in deze zeer muzikale theatervoorstelling. Maar daaronder spelen ook serieuze thema’s als wie bepaalt de keuzes in jouw leven, wie ben jij eigenlijk en wat wil je het liefst worden. Door het hele visuele karakter van de voorstelling winnen de momenten van tekst extra aan kracht.

Eindhovens Dagblad: Tegenover het allesoverheersende effectbejag met een overkill aan beelden en snelheid van de hedendaagse beeldcultuur, zijn de rust en integriteit van Huibers voorstelling een verademing. Een voorstelling in een poëtische stemming.

Cultuurcoach Valkenswaard: Arno Huibers en Paul van der Heijden slagen erin om de aandacht van de kinderen en hun begeleiders al die tijd vast te houden en hen ademloos te laten genieten van de muzikale ‘maskerade’.

Deventer Dagblad: Arno Huibers boeit de jeugd…en neemt afscheid van zijn publiek na een leuke, ontroerende, opzwepende en bizarre voorstelling vol muziek.